Περιγραφή
Περιγραφή προϊόντος
- Ένας μικρός γευστικός θησαυρός με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες ο οποίος προέρχεται από την γη της Μάνης και μας ταξιδεύει κάθε φορά που τον γευόμαστε
- Τρίβεται παραδοσιακά με τα χέρια από όπου και αναβλύζουν τα πλέον ελληνικά καλοκαιρινά αρώματα και συσκευάζεται αμέσως σε γυάλινα βάζα.
Το “Μάνι αλάτι καπνιστό” είναι ένα θαλασσινό ανθός αλατιού από τη Μάνη, 100% φυσικό, που συλλέγεται χειρωνακτικά από βραχώδεις κοιλότητες. Έχει μοναδικό άρωμα και πληθωρική γεύση λόγω της παραδοσιακής μεθόδου καπνίσματος σε ξύλα οξιάς, χωρίς χημικά πρόσθετα. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, κρέατα, ψάρια, λαχανικά, καθώς και σε αβγά, ζυμαρικά και σούπες, προσδίδοντας καπνιστή γεύση ακόμα και σε φαγητά που δεν έχουν ψηθεί σε κάρβουνα.
- Φύση: Θαλασσινό ανθός αλατιού.
- Προέλευση: Μάνη, Ελλάδα.
- Συλλογή: Χειρωνακτική, από φυσικές βραχώδεις κοιλότητες, από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο.
- Επεξεργασία: Μετά τη συλλογή, καπνίζεται παραδοσιακά με ξύλα οξιάς και συσκευάζεται χωρίς πρόσθετα.
- Χρήσεις:
- Ως τελική πινελιά σε σαλάτες, ψητά (κρέατα, ψάρια, λαχανικά) και μαρινάδες.
- Σε αβγά, ζυμαρικά, πατάτες και σούπες (ιδιαίτερα για χορτοφάγους ως υποκατάστατο του μπέικον).
- Σε γλυκά με σοκολάτα ή πάνω σε ψητά φρούτα.
- Σε κοκτέιλ όπως το Bloody Mary.
Ημερήσια Δοσολογία
Οδηγία: Είναι ιδανικό να προστίθεται λίγο πριν το σερβίρισμα
Συστατικά – Έκδοχα
- Χαρακτηριστικά:
- Φυσικό, χωρίς λεύκανση.
- Διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό υγρασίας.
- Έχει χαρακτηριστική κρυσταλλική υφή και διαλύεται σχετικά γρήγορα.
- Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.
